Πώς να αλλάξετε τις λειτουργίες στο Chromebook σας

Συγγραφέας: John Stephens
Ημερομηνία Δημιουργίας: 2 Ιανουάριος 2021
Ημερομηνία Ενημέρωσης: 13 Ενδέχεται 2024
Anonim
Πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τη Λειτουργία περιορισμένης πρόσβασης
Βίντεο: Πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τη Λειτουργία περιορισμένης πρόσβασης

Περιεχόμενο

Οι προχωρημένοι χρήστες του Chromebook ενδέχεται να θέλουν να κάνουν την εμπειρία τους σε υψηλότερο επίπεδο. Μπορούν να δοκιμάσουν μια πιο περίπλοκη ρύθμιση χρησιμοποιώντας τις προηγμένες λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος: Λειτουργία Beta ή Λειτουργία Dev - σύντομη για λειτουργία προγραμματιστή. Θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να μεταβείτε στο Chromebook σε λειτουργία Beta ή σε λειτουργία Dev και να επιστρέψετε στη Σταθερή λειτουργία.




Το Chromebook προσφέρει απλότητα ότι οι περισσότερες φορητές πλατφόρμες φορητών υπολογιστών δεν μπορούν να ταιριάξουν. Είναι σχεδόν ανοσοποιημένο από ιούς και σημαντικά κακόβουλα προγράμματα. Είναι τόσο απλό όσο το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Το ChromeOS αντιμετωπίζει επιπλοκές, αλλά σε αντίθεση με τα Windows, το MacOS ή το Linux, εάν ο χρήστης αντιμετωπίζει μια καταστροφική αποτυχία, μπορεί απλά να εκτελέσει το Chromebook σε λιγότερο από δεκαπέντε έως τριάντα λεπτά και ξαναπαίρνει και λειτουργεί όπως πριν με όλες τις εφαρμογές και τις ρυθμίσεις. Το απλό Powerwash γίνεται λίγο πιο περίπλοκο για τα Chromebook με εφαρμογές Android που έχουν εγκατασταθεί σε αυτά. Μετά την ολοκλήρωση της απλής διαδικασίας αποκατάστασης, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να εγκατασταθούν οι εφαρμογές Android που ο χρήστης εγκατέστησε πριν από το Powerwash.

Γιατί να μεταβείτε στη λειτουργία beta ή στη λειτουργία Dev σε ένα Chromebook;

Οι χρήστες συνήθως αλλάζουν το Chromebook σε λειτουργία Beta ή Dev επειδή επιθυμούν να επωφεληθούν από τις λειτουργίες τις οποίες η Google σχεδιάζει να προσθέσει σε μια μελλοντική έκδοση του ChromeOS. Αυτά τα χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά δεν είναι αρκετά έτοιμα ή αρκετά σταθερά για τη λειτουργία Stable του ChromeOS. Για παράδειγμα, το Google Play Store λειτουργεί μόνο σε ορισμένα Chromebook σε Σταθερή Λειτουργία, αλλά λειτουργεί σε μερικά ακόμα, αν εκτελούνται σε λειτουργία Beta ή σε κατάσταση λειτουργίας Dev. Επίσης, η νέα οθόνη Ρυθμίσεις φαίνεται καθαρότερη και οργανωμένη σε πιο πρόσφατες κατασκευές του ChromeOS, αλλά εμφανίζεται μόνο σε κατάσταση beta ή Dev.




Αν θέλετε εφαρμογές Android, αλλά δεν βλέπετε το λογότυπο του Play Store στο ράφι σας ChromeOS, τότε μπορείτε να πάρετε το κατάστημα αν αλλάξετε σε Beta ή Dev Mode. Μεταβείτε στη λίστα των υποστηριζόμενων συστημάτων του Chromium για να μάθετε αν το μοντέλο σας υποστηρίζει το κατάστημα ακόμα και σε ποια λειτουργία ChromeOS. Δείτε το στιγμιότυπο οθόνης παραπάνω. Παρατηρήστε το όνομα του κατασκευαστή στην πρώτη στήλη και το όνομα του μοντέλου στο δεύτερο. Στη συνέχεια, δείτε αν ο υπολογιστής σας διαθέτει το Play Store και αν λειτουργεί σε σταθερό, βήτα ή σε κατάσταση λειτουργίας Dev.

Θυμηθείτε ότι η εναλλαγή σε Beta ή Dev Mode θα κάνει το Chromebook λιγότερο σταθερό. Εάν το Stable είναι ο πιο αξιόπιστος από τους τρεις τρόπους λειτουργίας, το Dev Mode είναι το λιγότερο και η λειτουργία Beta βρίσκεται μεταξύ τους στο φάσμα της σταθερότητας. Μην αλλάζετε εάν δεν είστε έτοιμοι για κάποιες δυσλειτουργίες, παγίδες και εφαρμογές που κλείνουν χωρίς προειδοποίηση. Μπορείτε να χάσετε την εργασία και αυτό μπορεί να απογοητευτικό. Οδηγώ το Samsung Chromebook Plus μου σε λειτουργία Dev με λίγα προβλήματα. Ευτυχώς, εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, μπορείτε απλά να επιστρέψετε στη Σταθερή λειτουργία ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.


Πώς να μεταβείτε στη λειτουργία Beta ή στη λειτουργία Dev

Προτού προχωρήσετε περαιτέρω, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων στο Chromebook που θέλετε να διατηρήσετε. Εάν το Chromebook σας διαθέτει κάρτα SD ή συσκευή ανάγνωσης καρτών micro-SD, αντιγράψτε τα αρχεία σε αυτό χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Αρχεία. Μπορείτε επίσης να τα ανεβάσετε στο Google Drive.



Κάντε κλικ στο εικονίδιο Προφίλ και έπειτα στο εικονίδιο Ρυθμίσεις.

Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο Chromebook σας. Κάντε αυτό κάνοντας κλικ στο εικονίδιο χρήστη στην κάτω δεξιά γωνία και στη συνέχεια επιλέξτε το εικονίδιο Ρυθμίσεις. Μοιάζει με εικονίδιο με γρανάζι και κάθεται πάνω από την ημερομηνία στο αναδυόμενο παράθυρο.



Κάνε κλικ στο Σχετικά με το Chrome OS στο επάνω μέρος της οθόνης Ρυθμίσεις.

Τώρα κάντε κλικ στο Σχετικά με το Chrome OS στο πάνω μέρος της οθόνης Ρυθμίσεις.



Κάντε κλικ στο Περισσότερες πληροφορίες… κάτω από Ελέγξτε για και εφαρμόστε ενημερώσεις κουμπί.

Κάνε κλικ στο Περισσότερες πληροφορίες… κάτω από το Ελέγξτε για και εφαρμόστε ενημερώσεις κουμπί. Τώρα, θα δείτε ένα Αλλαγή καναλιού στο κέντρο της επόμενης οθόνης. Κάντε κλικ σε αυτό.



Επιλέξτε τη λειτουργία που προτιμάτε και κάντε κλικ στο Αλλαγή καναλιού κουμπί.

Επιλέξτε τη λειτουργία που προτιμάτε και κάντε κλικ στο Αλλαγή καναλιού κουμπί. Θυμηθείτε ότι Developer - είναι η πιο ασταθής από τις τρεις επιλογές.

Αφού επιλέξετε τη λειτουργία σας και κάνετε κλικ στο κουμπί Αλλαγή καναλιού, τότε το Chromebook θα προσφέρει την επιλογή "Επανεκκίνηση". Το Chromebook θα επανεκκινήσει και θα σας ζητήσει να συνδεθείτε στο "Εγκατάσταση κρίσιμης ενημέρωσης". Συνδεθείτε και στη συνέχεια επιλέξτε Ενημέρωση από το παράθυρο διαλόγου που εμφανίζεται μόλις ξεκινήσει η επανεκκίνηση. Το Chromebook θα εγκαταστήσει την ενημέρωση και στη συνέχεια θα ξαναρχίσει, θα διαγράψει τη μονάδα και θα εγκαταστήσει τη νέα έκδοση του ChromeOS.

Πώς να επιστρέψετε στη Σταθερή λειτουργία στο ChromeOS

Τι γίνεται αν δεν είστε ικανοποιημένοι με τη Λειτουργία Dev ή τη λειτουργία beta; Μπορείτε να αλλάξετε εύκολα το κανάλι ξανά και να επιστρέψετε στο Σταθερό.

Αφού ενημερώσετε το Beta ή τη λειτουργία Dev στο ChromeOS έκδοση 59 ή 60, οι οθόνες Ρυθμίσεις θα φαίνονται πολύ διαφορετικές. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να αλλάξετε κανάλια στη νεότερη έκδοση των ρυθμίσεων στο ChromeOS.



Κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις στην άνω αριστερή γωνία.

Ακόμα ανοίγετε τις Ρυθμίσεις με τον ίδιο τρόπο. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας και επιλέξτε το εικονίδιο Ρυθμίσεις που μοιάζει με εργαλεία πάνω από την ημερομηνία. Θα ανοίξει ένα νέο πλαίσιο. Κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις στην επάνω αριστερή γωνία του κουτιού.



Επιλέγω Σχετικά με το Chrome OS κατά μήκος της αριστεράς στο κάτω μέρος της λίστας.

Τώρα κάντε κλικ στο Σχετικά με το Chrome OS στο κάτω μέρος της λίστας που ξεφεύγει από την αριστερή άκρη του πλαισίου διαλόγου "Ρυθμίσεις". Αυτό θα σας οδηγήσει σε μια νέα οθόνη. Βρες το Λεπτομερείς πληροφορίες κατασκευής στοιχείο στη νέα οθόνη στο κέντρο του κουτιού. Κάντε κλικ σε αυτό και κάντε κλικ στο ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΝΑΛΙΟΥ κουμπί περίπου το ένα τρίτο του δρόμου προς τα κάτω στα δεξιά (βλ. παρακάτω).



Κάντε κλικ στο ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΝΑΛΙΟΥ στη δεξιά πλευρά της λίστας δίπλα στο στοιχείο Καναλιού στη λίστα.

Εμφανίζεται ένα νέο πλαίσιο με τις τρεις επιλογές. Για να επιστρέψετε Σταθερός, επιλέξτε το από τη λίστα και επιλέξτε ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ.



Επιλέξτε τη λειτουργία σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο μπλε κουμπί.

Ίσως προτιμάτε να δοκιμάσετε τη λειτουργία Beta, εάν εκτελείτε τη λειτουργία Dev και είναι πολύ ασταθής. Η Λειτουργία Beta δεν θα προκαλέσει τόσες δυσκολίες σε όσους χρήστες έχουν τη λειτουργία Dev. Ωστόσο, για να έχετε μια αξιόπιστη εμπειρία με τα λιγότερα ατυχήματα, επιλέξτε Σταθερό και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί.



Το Chromebook φαίνεται να μην κάνει τίποτα, αλλά κάνει λήψη της σταθερής έκδοσης του ChromeOS. Δώσε του χρόνο. Όταν τελειώσει, κάντε κλικ στο κουμπί που λέει ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ. Το Chromebook επανεκκινείται και εμφανίζει μια οθόνη που σας λέει ότι είναι η πλύση Powerwashing του υπολογιστή. Αυτό σβήνει το σύστημα και επανεκκινείται στην εργοστασιακή κατάσταση σαν να ανοίξατε και να το ενεργοποιήσετε για πρώτη φορά. Πραγματοποιήστε τη συνηθισμένη διαδικασία ρύθμισης του Chromebook σας και είστε έτοιμοι να πάτε ξανά.

Μπορείτε να αγοράσετε τελικά AirPod 2 με μια ασύρματη θήκη φόρτισης, hand free Hey iri, ταχύτερες συνδέσεις με το τηλέφωνό σας και όταν αλλάζετε συσκευές και έχετε καλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας για...

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών που ονομάζεται tadia και εδώ είναι αυτό που πρέπει να γνωρίζετε. Το tadia είναι ένα σύστημα παιχνιδιών που βασίζεται σε νέφο...

Σας Συμβουλεύουμε Να Δείτε