Αυτός ο οδηγός εξηγεί τον τρόπο ρύθμισης γονικού ελέγχου Android και φιλτραρίσματος περιεχομένου. Σας δίνει μεγαλύτερο έλεγχο σε αυτό που κάνουν τα παιδιά σας, βλέπουν και αγοράζουν σε ένα τηλέφωνο ή tablet. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι πολύ προσεκτικός. Είτε αγοράσατε απλά τα παιδιά μια συσκευή είτε θέλετε περισσότερη ασφάλεια, σας καλύπτουμε.
Τα παιδιά θα είναι παιδιά και τελικά θα μπορούσαν να κάνουν κάτι που δεν έπρεπε. Ευτυχώς υπάρχουν αμέτρητα εργαλεία για τους γονείς. Εργαλεία που θα σας χαρίσουν σιγουριά όταν δίνετε στα παιδιά μια κινητή συσκευή.
Διαβάστε: Πώς να ρυθμίσετε τον γονικό έλεγχο iPhone και iPad
Παρακάτω θα μοιραστούμε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την προσθήκη ενός κωδικού πρόσβασης στο Google Play Store ή την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένων αγορών από τα παιδιά σας. Για να μην αναφέρουμε, μπορείτε να ελέγξετε τον τύπο περιεχομένου που εμφανίζεται στη συσκευή του. Αυτά είναι τα ενσωματωμένα εργαλεία από την Google.
Όλες οι συσκευές Android διαθέτουν γονικό έλεγχο ή κάποιο είδος φιλτραρίσματος περιεχομένου. Είτε πρόκειται για το Google είτε για τους κατασκευαστές. Ή, μπορείτε να κάνετε λήψη εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών που έχουν σχεδιαστεί με αυτό το πνεύμα. Ξεκινώντας από το Android 5.0 και νεότερη έκδοση, η Google δίνει στους χρήστες δυνατότητες ελέγχου και ακόμη και δυνατότητα επισκέψεων (για πολλούς χρήστες) για παιδιά. Για να μην αναφέρουμε όλα τα δισκία Amazon Kindle έχουν ελέγχους στο Amazon Freetime.
Είναι σημαντικό οι γονείς να θέτουν περιορισμούς σε ένα smartphone ή tablet Android. Θα ξεκινήσουμε με το φιλτράρισμα του περιεχομένου, στη συνέχεια θα λάβετε τον κωδικό πρόσβασης και μερικά άλλα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε. Αυτό θα προσφέρει την καλύτερη εμπειρία που είναι ασφαλής και ασφαλής.
Γονικός έλεγχος και φιλτράρισμα περιεχομένου στο Android
Προφανώς, η Google δεν αφήνει τίποτα και τίποτα στο Google Play Store. Ακόμα κι αν είναι πιο χαλαροί από ό, τι λένε, η Apple, για το τι είναι διαθέσιμο για λήψη. Τούτου λεχθέντος, έχουν ακόμα ένα σύστημα που λειτουργεί αρκετά καλά. Πάρτε όμως τα πράγματα ένα βήμα πιο πέρα και χρησιμοποιήστε τα παρακάτω βήματα για να φιλτράρετε περιεχόμενο.
Οδηγίες
- Ανοιξε το Το Google Play Store app από το δίσκο εφαρμογής ή την αρχική οθόνη
- Στη συνέχεια, πατήστε το 3 γραμμές (μενού) επάνω αριστερά
- Επιλέγω Ρυθμίσεις
- Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Γονικοί ελέγχοι
- Στις ρυθμίσεις μπορείτε να ελέγχετε τα πάντα, από τη στιγμή που οι εφαρμογές ενημερώνονται, ενεργοποιούν έναν κωδικό πρόσβασης για αγορές και, φυσικά, το φιλτράρισμα περιεχομένου.
Μόλις είστε εδώ, προχωρήστε και γυρίστε το διακόπτη για να ενεργοποιήσετε το γονικό έλεγχο. Θα πρέπει να προσθέσετε μια καρφίτσα, να επιβεβαιώσετε την καρφίτσα και, στη συνέχεια, να διαμορφώσετε με μη αυτόματο τρόπο τους γονικούς ελέγχους για πολλές κατηγορίες.
Όπως μπορείτε να δείτε, η Google σπάει το περιεχόμενο από εφαρμογές και παιχνίδια, ταινίες, μουσική και πολλά άλλα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επιτρέψετε ένα συγκεκριμένο επίπεδο παιχνιδιών και κάτι διαφορετικό για ταινίες και τηλεόραση. Επιλέξτε τι λειτουργεί καλύτερα για εσάς και την οικογένειά σας. Με ομάδες που αποτελούνται από: Όλοι, Όλοι 10+, Έφηβοι, Ζευγάρια 17+, Μόνο για ενήλικες ή Επιτρέπονται σε όλους.Ή τις αξιολογήσεις τηλεόρασης που γνωρίζετε ήδη.
Αυτό δεν είναι το πιο προηγμένο εργαλείο και δεν θα εμποδίσει τα πάντα να γλιστρήσουν μέσα από τις ρωγμές, αλλά είναι ένα ξεκίνημα. Οι γονείς μπορούν να απενεργοποιήσουν την εμφάνιση επιλεγμένων εφαρμογών με βάση την ωριμότητα. Από προεπιλογή, θα δείξει τα πάντα, αλλά μπορείτε εύκολα να σύρετε τη γραμμή για να αλλάξετε. Λάβετε υπόψη ότι οτιδήποτε υπάρχει ήδη στη συσκευή δεν θα πάει μακριά. Πρέπει να το κάνετε αυτό αργότερα, αν χρειαστεί.
Όπως είπαμε παραπάνω, αυτό δεν θα σταματήσει τα πάντα από το να περάσει, αλλά είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουν πολλοί γονείς. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο και την πολιτική απορρήτου της Google, κάντε κλικ εδώ. Εάν βλέπετε κάτι ακατάλληλο, μπορείτε πάντα να το επισημάνετε για αναθεώρηση. Κρατα αυτο στο μυαλο σου.
Προσθέστε έναν κωδικό πρόσβασης για τις αγορές
Το δεύτερο βήμα που θα θέλουν οι γονείς είναι να προσθέσουν έναν κωδικό πρόσβασης στο Google Play Store για να αποτρέψουν μη εξουσιοδοτημένες αγορές. Αυτό μπορεί να σας προστατεύσει από τα παιδιά που αγοράζουν τόνους εφαρμογών (ή αγορές εντός εφαρμογής) χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Ή τους εμποδίστε να κατεβάζουν πράγματα που δεν θα ήθελαν να τους δουν τα μάτια τους.
Διαβάστε: Πώς να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης στο Google Play Store
Ακολουθήστε τον παραπάνω οδηγό για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσθήκη ενός κωδικού πρόσβασης στη συσκευή σας και στο Google Play Store. Ουσιαστικά, απαιτείτε απλώς έλεγχο ταυτότητας για κάθε αγορά. Σας συνιστούμε να ορίσετε αυτό για να ζητήσετε έναν κωδικό πρόσβασης για ΚΑΘΕ αγορά. Όχι μόνο μία φορά ή μία φορά κάθε 30 λεπτά. Ένα παιδί μπορεί να περάσει πολλά μέσα σε 30 λεπτά αφού εισάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας μία φορά.
Μπορείτε να βρείτε πολλές εξαιρετικές εφαρμογές, παιχνίδια ή περιεχόμενο για παιδιά στο Google Play Store. Υπάρχει λίγο κάτι για όλους. Έχουν ακόμη και μια εφαρμογή Kids YouTube μόνο για τα παιδιά σας. Απλά βεβαιωθείτε ότι τα αγαπημένα σας πρόσωπα δεν βλέπουν περιεχόμενο που δεν πρέπει, δεν μπορούν να αγοράσουν πράγματα και είναι ασφαλή και προστατευμένα. Ευτυχώς, η Google κάνει όλα αυτά αρκετά εύκολο να κατανοηθούν, να ρυθμιστούν και να προσαρμοστούν.