Με τον Βοηθό Google να αγγίζει 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες το μήνα, η American Airlines ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τις έξυπνες οθόνες του Google Nest με τη λειτουργία Βοηθού και διερμηνέα για να βοηθήσει τους μη αγγλόφωνους ταξιδιώτες στα σαλόνια της.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της American Airlines, Maya Leibman, δήλωσε: «Ο καθολικός μεταφραστής επιστημονικής φαντασίας είναι πλέον επιστημονικό γεγονός. Η ενσωμάτωση τεχνολογίας όπως η λειτουργία διερμηνέα του Βοηθού Google θα μας βοηθήσει να καταργήσουμε τα εμπόδια, να προσφέρουμε μια ταξιδιωτική εμπειρία χωρίς προβλήματα και να κάνουμε τα ταξίδια πιο προσβάσιμα σε όλους. "
Δυστυχώς, η American Airlines δεν έχει προσδιορίσει τα αεροδρόμια που θα βλέπουν την προσθήκη τρόπων διερμηνείας, ούτε ανέφερε η αεροπορική εταιρεία εάν σχεδιάζει μια ευρύτερη διάθεση παγκοσμίως. Προς το παρόν, αυτή η υπηρεσία μετάφρασης θα είναι διαθέσιμη μόνο στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες. Ο αερομεταφορέας προσθέτει ότι αυτή η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μόνο όταν δεν υπάρχει προσωπικό για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες, οπότε ενδέχεται να μην το βρείτε παντού. Επίσης, η λειτουργία διερμηνέα υποστηρίζεται προς το παρόν σε 29 γλώσσες (συμπεριλαμβανομένων των Αγγλικών) που αναφέρονται παρακάτω:
- αραβικός
- Μπενγκάλι
- Βιρμανίας
- Καμπότζη (ονομάζεται επίσης Χμερ)
- Τσέχος
- δανικός
- Ολλανδός
- Αγγλικά
- Εσθονικά
- Φιλιππινέζικα (Tagalog)
- φινλανδικός
- γαλλική γλώσσα
- Γερμανός
- Ελληνικά
- Γκουτζαράτι
- Χίντι
- ουγγρικός
- Ινδονησιακά
- ιταλικός
- Ιαπωνικά
- Ιάβας
- Κανάντα
- κορεάτης
- Μαλαγιαλάμ
- Μαράθι
- Νεπάλ
- Μανταρίνι
- Νορβηγός
- Στίλβωση
- Πορτογαλικά
- ρουμανικός
- Ρωσική
- Σινάλα
- Σλοβάκος
- Ισπανικά
- Σουδανέζοι
- Σουηδικά
- Ταμίλ
- Τελούγκου
- Ταϊλανδέζικα
- τούρκικος
- Ουκρανός
- Ουρντού
- Βιετναμέζικα
Όπως μπορείτε να δείτε, η λίστα είναι αρκετά περίπλοκη και περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό γλωσσών, αν και δεν είναι ακόμη πλήρης για καθολική διάθεση. Ωστόσο, αυτό είναι σίγουρα μια καλή αρχή και ελπίζουμε ότι θα ανοίξει το δρόμο για περισσότερες αεροπορικές εταιρείες και άλλους τομείς να ακολουθήσουν το ίδιο. Έχετε δοκιμάσει τη λειτουργία διερμηνέα στον Βοηθό Google; Τι φτιάχνετε;
Μέσω: TechCrunch