Περιεχόμενο
Η Apple απενεργοποίησε τον Πίνακα ελέγχου από προεπιλογή και πάλι στο OS X El Capitan. Δείτε πώς μπορείτε να το ενεργοποιήσετε και να το επαναφέρετε όπως και πριν.
Ο πίνακας εργαλείων στο OS X δεν είναι το πιο δημοφιλές χαρακτηριστικό του λειτουργικού συστήματος της Apple και η εταιρεία εστιάζει ολοένα και λιγότερο σε αυτό με κάθε νέα κυκλοφορία του OS X, αλλά πολλοί χρήστες εξακολουθούν να επωφελούνται από αυτό. Η Apple ξεκίνησε αρχικά την απενεργοποίηση του Πίνακα Ελέγχου από προεπιλογή στο OS X Yosemite και δεν έχει ακόμη ενημερώσει τη λειτουργία σε πολλά χρόνια.
Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τον Πίνακα ελέγχου OS X, είναι ουσιαστικά μια δεύτερη επιφάνεια εργασίας του Mac που μπορεί να φιλοξενήσει όλα τα είδη διαφορετικών widget, όπως ένα ημερολόγιο, καιρικές συνθήκες, μια αριθμομηχανή, αποθέματα και πολλά άλλα. Ωστόσο, από την εισαγωγή του Κέντρου ειδοποιήσεων στο OS X, γίνεται όλο και λιγότερη χρήση του Πίνακα Ταμπλό.
Διαβάστε: Πώς να εκτελέσετε μια καθαρή εγκατάσταση του OS X El Capitan
Και πάλι, μπορεί να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της, γι 'αυτό ίσως να θέλετε να είναι ενεργοποιημένη. Στο OS X El Capitan, η Apple την έχει κρατήσει απενεργοποιημένη και οι χρήστες πρέπει να την ενεργοποιήσουν με το χέρι για να την επαναλάβουν.
Τα καλά νέα είναι ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να ενεργοποιηθεί και είναι απλώς μια απλή ρύθμιση που μπορείτε να περιηγηθείτε στις Προτιμήσεις συστήματος.
Δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον Πίνακα ελέγχου στο OS X El Capitan.
Ενεργοποίηση του πίνακα εργαλείων OS X El Capitan
Και πάλι, το νέο Κέντρο ειδοποιήσεων στο OS X προοριζόταν να αντικαταστήσει τον πίνακα ελέγχου, αλλά αν είστε σαν εμένα και δεν χρησιμοποιείτε πραγματικά το Κέντρο ειδοποιήσεων στο OS X, τότε ο πίνακας εργαλείων είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση. Ευτυχώς, η Apple κρατούσε ακόμα τον πίνακα ελέγχου στο OS X, αλλά απλώς τον άφηνε απενεργοποιημένο.
Το μόνο που χρειάζεται είναι μια γρήγορη εναλλαγή μιας ρύθμισης για την επανενεργοποίηση του Πίνακα Ταμπλό.
Απλώς πλοηγηθείτε στο Προτιμήσεις συστήματος> Έλεγχος αποστολής και όπου λέει Ταμπλό, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Ως χώρος.
Αυτό θα σας δώσει πίσω τον Πίνακα Ελέγχου και μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό πατώντας το πλήκτρο Dashboard στο πληκτρολόγιό σας MacBook ή στο πληκτρολόγιο της Apple (F3). Από εκεί, μπορείτε να επιλέξετε Ταμπλό στην κορυφή για να το φέρει επάνω.
Ο πίνακας εργαλείων είναι αρκετά τα κλασικά χαρακτηριστικά που εισήχθη για πρώτη φορά στο OS X Tiger το 2005 και είναι εύκολο να δούμε ότι η Apple δεν έχει ενοχλήσει να την ενημερώσει αρκετά, καθώς τα widgets εξακολουθούν να έχουν το παλαιότερο φυσαλίδες σχέδιο παλαιότερων εκδόσεων OS X .
Σε κάθε περίπτωση, όταν ανοίγετε τον Πίνακα ελέγχου, μπορείτε να το προσαρμόσετε κάνοντας κλικ στα εικονίδια + και - στην κάτω αριστερή γωνία, τα οποία θα προσθέσουν και θα αφαιρέσουν τα γραφικά στοιχεία, αντίστοιχα. Υπάρχει μια χούφτα διαφορετικών widgets από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένων των καιρικών συνθηκών, πληροφοριών πτήσεων, βαθμολογιών για αθλήματα και ακόμη και αναφορών σκι αν αυτό είναι το πράγμα σας.
Το OS X El Capitan κυκλοφόρησε πρόσφατα και παρόλο που έχει το ίδιο γενικό σχέδιο και φαίνεται σαν το OS X Yosemite (ως επί το πλείστον), έρχεται με μια σειρά από δροσερά νέα χαρακτηριστικά.
Για παράδειγμα, υπάρχουν βελτιώσεις στην Αναζήτηση Spotlight, τις διευθύνσεις διαμετακόμισης στους Χάρτες της Apple, μια ανανεωμένη εφαρμογή Notes, νέες κινήσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε μια σειρά εφαρμογών της Apple και ακόμη και μια νέα λειτουργία πολλαπλών διευθύνσεων Split View που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε εύκολα δύο εφαρμογές ταυτόχρονα.
Φυσικά, θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό πριν, αλλά το OS X σας διευκολύνει τώρα να ανοίξετε τα παράθυρα στις πλευρές της οθόνης για να δημιουργήσετε μια πραγματική λειτουργία split-screen, ενώ θα έπρεπε να το κάνετε χειροκίνητα και ακόμα και τότε πόνος στο πίσω άκρο.
Εάν δεν έχετε ενημερώσει ακόμη στο OS X El Capitan, αξίζει να αναβαθμίσετε τους περισσότερους χρήστες σε κάποιο σημείο, με μοναδικό λόγο να παραμείνετε οι αγαπημένες σας εφαρμογές που δεν υποστηρίζουν ακόμα τη νέα έκδοση.