Το νέο #Google Pixel XL (#PixelXL) διαθέτει κολοκύθα 3450 mAh που μπορεί να διαρκέσει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών, έως και 32 ώρες χρόνου ομιλίας μέσω 3G. Αυτό το τηλέφωνο 5,5 ιντσών διαθέτει το τετραπύρηνο τσιπ Qualcomm MSM8996 Snapdragon 821 με Android 7.1 Nougat που λειτουργεί ως το φυσικό λειτουργικό σύστημα. Περιττό να πούμε, για να απολαύσετε όλες αυτές τις λειτουργίες, απαιτείται μια φορτισμένη μπαταρία, αλλά τι θα κάνατε αν κάποια μέρα η συσκευή σας δεν θα φορτίσει πια;
Μέχρι στιγμής, το Google Pixel XL και ο μικρός αδελφός του απολαμβάνουν πολύ καλά σχόλια από ιδιοκτήτες που έχουν βιώσει κάτι καλό από αυτά τα νέα ακουστικά. Ωστόσο, υπήρχαν ήδη αναφορές ότι ορισμένες μονάδες αρνούνται να χρεώσουν και όταν συμβαίνει σε εσάς, εδώ προτείνω να κάνετε:
Βήμα 1: Αποκλεισμός της πιθανότητας διακοπής του συστήματος ή προσωρινού προβλήματος υλικολογισμικού
Το υλικολογισμικό διακόπτεται συχνότερα από ό, τι νομίζετε και όταν συμβαίνει, πολλά πράγματα δεν θα λειτουργήσουν ή θα επηρεαστούν και ένα από αυτά είναι η διαδικασία φόρτισης. Πιστεύουμε ότι η διαδικασία φόρτισης είναι περισσότερο ένα αξεσουάρ στη διαδικασία υλικού αλλά περιλαμβάνει πραγματικά το υλικολογισμικό. Στην πραγματικότητα, το υλικολογισμικό παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία. Επομένως, εάν συντριβεί, φυσικά το τηλέφωνο δεν θα φορτίσει ή δεν μπορεί καν να εντοπίσει ρεύμα που ρέει στα κυκλώματά του. Για να αποκλείσετε αυτήν τη δυνατότητα, κάντε τη διαδικασία αναγκαστικής επανεκκίνησης: πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο λειτουργίας για 10 δευτερόλεπτα ή έως ότου εκκινηθεί το τηλέφωνο. Μόλις η συσκευή επανεκκινήσει με επιτυχία, προσπαθήστε να φορτίσετε ξανά.Βήμα 2: Συνδέστε το φορτιστή και συνδέστε τη συσκευή σας
Αφού εκτελέσετε τη διαδικασία αναγκαστικής επανεκκίνησης και κατά πόσον ήταν επιτυχής, δοκιμάστε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας με το φορτιστή που είναι ήδη συνδεδεμένος. Εάν το σφάλμα υλικολογισμικού διορθώθηκε και εάν το υλικό της συσκευής σας είναι καλό, τότε θα πρέπει να μπορείτε να δείτε συνηθισμένα σημάδια φόρτισης. Εάν δεν εμφανιστούν, κάντε ξανά τη διαδικασία αναγκαστικής επανεκκίνησης ενώ η συσκευή είναι συνδεδεμένη. Εάν το πρόβλημα παραμένει μετά από αυτό, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.
Βήμα 3: Ελέγξτε τόσο το φορτιστή όσο και το καλώδιο USB
Αφού κάνετε τα πρώτα δύο βήματα, ήρθε η ώρα να ελέγξετε φυσικά τόσο το φορτιστή είτε τον τροφοδοτικό και το καλώδιο USB. Όσον αφορά το φορτιστή, ελέγξτε πρώτα τη θύρα. Ελέγξτε για υπολείμματα, χνούδια ή διάβρωση. Μια έκρηξη πεπιεσμένου αέρα θα πρέπει να μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Αφού βεβαιωθείτε ότι ο φορτιστής και η θύρα του είναι καλά, ελέγξτε το καλώδιο USB.
Τραβήξτε τα δάχτυλά σας από το ένα άκρο στο άλλο για να αισθανθείτε ότι κάτι δεν είναι φυσιολογικό. Για παράδειγμα, εάν μπορείτε να αισθανθείτε σβώλους ή σπασίματα, τότε αυτός θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τον οποίο το τηλέφωνο δεν φορτίζει.
Για περαιτέρω επαλήθευση, ίσως θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν διαφορετικό φορτιστή που γνωρίζετε ότι λειτουργεί ή ένα καλώδιο USB που γνωρίζετε δεν έχει κάποιο ελάττωμα. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να συνδέσετε το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας για να δείτε εάν φορτίζεται ή εντοπίζεται.
Αφού επαληθεύσετε ότι δεν είναι ούτε πρόβλημα με το φορτιστή ούτε με το καλώδιο και το πρόβλημα παραμένει, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.
Βήμα 4: Ελέγξτε τη θύρα φόρτισης του τηλεφώνου σας
Απλώς πρέπει να ελέγξετε φυσικά τη θύρα για συντρίμμια, χνούδια, διάβρωση και λυγισμένους πείρους ή συνδέσμους. Ένα κοντό μαύρο συμπιεσμένο αέρα θα απαλλαγεί από τα συντρίμμια και τη διάβρωση ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες για να καθαρίσετε τη θύρα. Όσον αφορά την περίπτωση των λυγισμένων ακίδων, δοκιμάστε να τις ισιώσετε χρησιμοποιώντας ένα τσιμπιδάκι, αλλά προσέξτε να μην κάνετε περαιτέρω ζημιά.
Εάν η θύρα δείχνει ότι είναι καθαρή και χωρίς λυγισμένους πείρους, τότε αυτό είναι όσο μπορείτε.